Huis & omgeving

De locatie

Een tuin aan het Sneekermeer. Of, in het Fries, de Snitser Mar. Met een fles bubbels aan de waterkant vierden wij dat wij deze superstek de onze mogen noemen. In de maanden daarna hebben wij huis en tuin omgebouwd tot een heerlijke relaxplek voor twee.

Zomerseizoen 2023 verhuren wij de vakantieloft ook aan vrienden en bekenden. Of aan mensen die dat willen worden. Voorwaarde: dat jij met net zoveel zorg met ons huisje omgaat als wij!

De loft

Een vakantieloft waar het voelt of de zon altijd schijnt: een slimme gele maatwerkkast vormt het hart van het huis. De verschillende leefzones liggen hieromheen gegroepeerd. Vanaf de zandkleurige Jan des Bouvriebank is het heerlijk bootjes kijken. Ook vanuit de eethoek en keuken heb je uitzicht over het meer. Het slaapgedeelte is uitgerust met een comfortabel 2-persoons Aupingbed. Nog meer gemak: een ruime badkamer, wasmachine/droger, oven/magnetron en een gezellige schelpentuin met meerdere zitjes.

De omgeving

Even klaar met bootjes kijken, boeken lezen en barbecuen in de tuin? In de directe omgeving is van alles te doen. Sloepvaren, zeilen, waterskiën, zwemmen en de gezelligheid opzoeken op een terras.

Op de fiets of over het water valt er nog veel meer te ontdekken.

Scroll naar beneden voor een paar van onze favoriete adresjes. En: volg ons op Instagram !

Leuk om te doen in de buurt van Lake House Sneekermeer

Zin om uit je luie stoel te komen? Hieronder vind je inspiratie voor activiteiten in de omgeving van Lake House Sneekermeer.

Beachclub Sneek

In een minuutje slenter je naar Beachclub Sneek waar je vanaf een royaal plankenterras of het zandstrandje uitkijkt over de jachthaven. Uit de keuken komen no nonsens plates. Bestel hier je ontbijt, een cocktail of een (vega) burger. (Foto: Beachclub Sneek)

Foodbar Picknickers

Huur een bootje in de jachthaven en zet koers naar Foodbar Picknickers aan de overkant van het meer. Of neem de fiets naar dit leuke tentje in hipsterstijl. Hier ga je heen voor eten en drinken met aandacht. En in de zomer ook voor yogales. (Foto: Foodbar Picknickers)

Waterskibaan Sneek

Aan de andere kant van de jachthaven ligt Waterskibaan Sneek. In een ongedwongen setting vertonen stoere wakeboarders hun kunsten. Het is heerlijk toekijken vanaf het terras waar take it easy de norm lijkt. Zelf proberen kan natuurlijk ook! (Foto: Waterskibaan Sneek)

Strand Sneek

Bij Strand Sneek komen wij niet alleen om een duik te nemen en weer op te drogen in het zand, maar zeker ook voor de gelijknamige horeca. Je geniet er van Friese speciaalbiertjes van Brouwdok, zalige huisgemaakte appeltaart en 'boereniis' uit de streek.

Museum Sneek

Het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek belicht onder meer honderd jaar watersport aan de Friese Meren. Groninger Ploeg-oprichter Johan Dijkstra schilderde in 1923 dit zicht op Starteiland in het Sneekermeer, een plekje hier om de hoek! (Foto museum)

Starteiland

Starteiland is de thuishaven van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Zin in reuring? Vaar met de pont over om naar de zeiltrainingen te kijken. Op 18 augustus 2023 is hier de finale van het SKS skûtsjesilen. Ook 'gewoon' te zien vanuit onze tuin trouwens (zie foto)!